вторник, 20 август 2013 г.

Народът полудя






Винаги съм искал да бъда толерантен, но понякога е толкова трудно. Особено като наблюдавам очевидната лудост на разни “гении” по форумите.

Напоследък забелязвам истински Ренесанс на изтъркания номер “Имам много пари, ама в момента съм го закършил. Затова дай някой лев!” Не е за вярване, но още минава.

Сега го прилагат групово. Последно видях човек, представящ се за икономист-бизнесмен, който ни в клин, ни в ръкав натяква колко “много пари има” и около него собствените му фалшиви профили го потвърждават. В крякането се включиха няколко глуповати и отритнати лелки, открили най-после някой да се интересува от мнението им.

Целта на цялото занятие е да намерят балък, от когото да вземат пари с обещанието да ги върнат при изгодни условия. Познато, нали? Толкова хора изгоряха именно чрез същия номер.

Въпросният “икономист-бизнесмен” надълго и нашироко разказваше за “царската си градина и огромния басейн в нея”. Тъкмо успя да заблуди простоватите лелки и направи безумна глупост – пусна снимки/!!!!!/. На тях “царската градина” бързо се превърна в зле поддържан двор тип “Квартално сметище”, а “олимпийският басейн” се смали до надуваем детски такъв. Защо му трябваше да се закопава? Hямам представа.

Още много лудости видях.

1. Учители кълнат деца и злорадстват при смъртта на човек. Просто не знам как да коментирам това отвратително поведение. Същите пишат “кафЕви”, което е недопустимо за даскал. Какво образование да очакваме, щом неговите носители са неграмотни?

2. Същите простаци говорят за култура, а псуват така, че биха засрамили тираджия. Що за убийствено противоречие??!!? Как е възможно дори да не разбират значението на думата “култура”? И щом не го разбират, откъде вадят претенции до небето?

3. Лелки и баби се представят за млади девойки и бълват помия срещу всеки млад човек – да го изместят и да заемат мястото му. Нямам друго обяснение освен завист заради възрастта.

4. Отново същите търсят контакт, среща, евентуално любов, а като ги отблъснеш, започват да злобеят, измисляйки какви ли не тъпотии за онзи, който не е откликнал на мераците им. Едно време само мъжете го правеха спрямо жените, определяйки ги като “курви” заради несъгласието да им “пуснат”. Сега вече нещата са изравнени – по абсолютно същия начин реват, лъжат и отричат отблъснатите лелки.

Те злословят и помежду си, включително спрямо свои приятелки. Ако случайно изтече информация, номерът е стар и изтъркан – двойно повече оплюване, та да злепоставят човека, пред когото са доверили неподходящите думи и вследствие на това никой да не му повярва. По аналогичен начин действат комунистите на държавно ниво.

Една такава лелка опита да ме убеждава, че днешните младежи, между които уж е и тя, харесвали Мерилин Монро/!!!!!!/. Представяте ли си?! Дори не е изучила предпочитанията на младите хора. За тях Мерилин Монро е напълно непознато име. Ако случайно са я чували, то отдавна е сложена в графа “Праисторически динозаври”.

Направо умирам да слушам някой човек на възраст да дрънка, че музиката и киното от неговото време са все още актуални. Дрън-дрън! Aктуални, ама друг път!

Как пък ще сравняват Мерилин Монро с една Меган Фокс? Първата изобщо не струва в сравнение с втората. Такова е моето мнение и никой не може да ми излиза с друго. О, вие имате ваше мнение! Задръжте си го за вкъщи – мен не ме интересува.

Още нещо: щеше ли Mонро да е чак толкова възхвалявана от нейните съвременници, ако не беше умряла млада и не беше любовница на Кенеди? Не вярвам. Е, да, ама това са най-големите й “достойнства”. Hе някаква актьорска игра или друго от сорта.

Айде без динозаври от праисторията!

Видях брутални обиди от хора, които уж апелират за добро отношение. Къде е това отношение и как го връзват с обидите? Tо пък бива противоречия, бива, ама все някога трябва да ги забележат.

Може би се досетихте – всички тези хора са комунисти. До един провалени в живота, те мечтаят да върнат червения терор, понеже това е единственият начин да мачкат можещите и знаещите, плюскайки на техния гръб.

Враговете им “съвсем случайно” са с десни разбирания – всички до един. Мразят и опитват да ги злепоставят, защото не подкрепят кражбите от държавата и плюскането от чуждата паница – толкова любими на комунистите. Още дълго ще плащаме разграбването на България в продължение на половин век. А те искат пак да го върнат, лъжейки че всъщност “не са комунисти”!

Възможно ли е друг да измисли следното чудовищно противоречие: режим, поддържан с кръв и оръжие, да се представя като проводник на мира и любовта между хората? Що за шантави дивотии?! Cамо комунист може да ги сътвори. Tези хора са точно толкова неориентирани и изтрещяли за абсолютно всичко извън политиката. Просто така са родени, възпитани и такива ще си останат.


Още публикации







Няма коментари:

Публикуване на коментар