петък, 19 юли 2013 г.

Какво видях с очите си?!






Всеизвестно е, че по медиите има цензура в зависимост от това кой е на власт. Най-брутална, естествено, е при комунистическо правителство. Другарите не търпят различни мнения и по традиция ги елиминират.

Много хора се оплакват, че им изчезват публикации или не им пускат коментарите. Често се случва да лъжат, но това действително съществува.

Ето защо днес ще разкажа какво аз лично забелязвам със собствените си очи.

Има неща, които хората виждат около себе си, но отказват да признаят.

Какви са наблюдения ми без участието на медиите?

В моя блок среднощните купони с шумна музика /всякаква - не само поп фолк/ бяха постоянни - години наред. Спряха с идването на ГЕРБ. Когато разбраха, че полицията пристига до няколко минути, просто започнаха да се съобразяват, т.е. не бъркаха анархия с демокрация - всеки има права и трябва да ce уважаваме взаимно.

Точно полицията ги спря - благодарение на реда, внесен от Цветанов.

Откакто ГЕРБ не са на власт, купоните отново започнаха. Никой не го одобрява – без значение политическите пристрастия.

Имаме площадка пред блока. Стана развалина, още докато бях дете. Пясъкът от пясъчника изчезна буквално за дни. Hали помните: на един му трябва за котката, друг прави ремонт и дърпай, дърпай от общото /честни, комунистическо-български нрави/. Пързалката стана толкова опасна, че майките започнаха да спират децата си – да не се порежат. Люлката няколко пъти се откачаше. Повечето пейки не ставаха за сядане. Така продължи години наред – още от детството ми.

И знаете ли какво чудо стана?

ГЕРБ превърнаха площадката в увеселителен център, за който идват хора от целия квартал. Майките пушеха извън него. Вече нямаше семки, кофички и други подобни. Чистота, защото знаят, че ще има санкции. Благодарение на ГЕРБ!

След падането им от власт, майките започнаха да пушат на площадката - върнаха си забравения навик. Пак е мръсно - хартии, кутии от бира по земята и т.н. Скоро дори барбекю спретнаха  /честно, българската наглост не познава граници/. Посред нощ се събират пияници и крещят до сутринта. Естествено, че ще го правят - вече няма работеща полиция, която да ги санкционира.

Ето какво виждам аз с очите си. Скоро ще изгубим и всички останали придобивки. Държавата отново ще бъде развалина. Защото ГЕРБ не са на власт и отново е анархия.


За секунда забравете политическите пристрастия и кажете честно: колко от вас харесват тази перспектива?!



                           Протести в България

         Платени форумни интриганти в атака


           Ако не искаш да зависиш от настроенията на работодател


                Присъдата на Навалний или началото на края на Путин

      Да подкрепим протестите, в които децата ни участват с децата си!











Няма коментари:

Публикуване на коментар