неделя, 24 януари 2016 г.

Защо не подкрепям Ирина Бокова за ООН


Една от най-дискутираните теми напоследък е ''за или против Ирина Бокова''.
След всичко останало другарката иска да стане и шеф на ООН.
Нейните партийни ортаци половин век наричаха подобно поведение кариеризъм и го заклеймяваха възмутено, ама щом е за техен човек, явно може.
Както и да е, в случая не е толкова важно. Целта ми е без обиди да обясня защо смятам Ирина Бокова за неподходяща.




Накратко да припомня

Георги Боков-старши е известен садист, раздавал ''правосъдие'' още преди Народния съд. Всеизвестна е историята със зверското убийство на публциста Райко Алексиев, чиито тестиси били смачкани. 





Всички знаят кой е Филип Боков.
Същият човек, на въпроса за комунистическата вина спрямо репресираните, отговори: ''Вината поемаме само с мезе''.
За друг може да е маловажно, обаче аз като човек с двама репресирани в рода си не мога да забравя подобен цинизъм.




Георги Боков-младши бе автокрадец, залавян с незаконно оръжие, многократно пребивал майка си Юлия Владикова.
Накрая той самият загина в автомобилна катастрофа, предизвикана от дивашкото му шофиране.

Биляна, дъщерята на Филип Боков, се самоуби, като според мълвата причината са не само престъпленията на брат й, но и това, че баща й се е отказал от сина си.
Явно младата жена е очаквала да бъдат простени греховете на братчето й.

Накрая стигаме до Ирина Бокова. За нея изскочи любопитен случай - през 1986г на пешеходна пътека блъска 67-годишна жена, убивайки я на място.
Случаят, естествено, е потулен. За кой ли път член на това семейство избягва правосъдието.

Броите ли дотук?
Доста станаха и нито веднъж не е понесена отговорност.

Ирина Бокова многократно е казвала, че репресираните всъщност били фашисти.
Пак обяснявам: подобен цинизъм не се забравя. Аз категорично не желая такъв човек да създава образа на България пред света.

Приемам за злоупотреба припомнянето на вица с казана в Ада - един българин като тръгне да изплува, другите го дърпат надолу.
Тук става дума за нещо съвсем различно. Ето защо си направих труда да изтъкна моите доводи. Просто не е честно!
Тази фамилия е партийно обременена. Не на един, а на всеки тежат грехове - някои в национален мащаб. Не е коректно да ми обясняват, че децата не трябва да носят отговорност за родителите. По принцип е така, но нали точно комунистите съсипваха до девето коляно заради роднина, когото може изобщо да не си познавал. А на тези тук никой за нищо не им търси отговорност.

Освен това Ирина Бокова има и свои лични грехове. Не са само семейните.
Вече споменах за случая от 1986г. Междувременно научих, че е купила два апартамента в Манхатън на стойност повече от 2 милиона долара. Колко хора могат да ги платят в брой, а? Не ви ли понамирисва яко?

Такъв човек не би трябвало изобщо да заема ръководни постове в собствената си родина, да не говорим за ООН. Нима не е ясно?
Ако трябва да подкрепим Ирина Бокова, защото е българка, тогава какво ще правим, ако на някой му хрумне да пробутва някъде Луна или Бат Сали? Те също са българи и по описаната ''логика'' трябва да ги подкрепим.
Нали затова са доводите ''за и против'' - не можем да ги пренебрегнем.


Един от най-добрите материали по темата, които прочетох:

Допълнение

4 коментара:

  1. Аз не искам престъпници да ме представляват!! Против съм Ирина Бокова фамилно обременена в престъпления да ме представлява !!

    ОтговорИзтриване

  2. Във Фейсбук някаква другарка опита да ми опонира. На заглавието отговорила със ''Защото не мислиш''. Погледнах профила, при което всичко ми се изясни. Пуснала горката билет от 6 стотинки с надпис ''Хубави времена бяха''. От каква гледна точка - хубави? Заради сантиментални спомени или заради някаква изгода? И това ми се изясни, поглеждайки надолу в профила на другарката, която се оказа не толкова добронамерена, колкото се представя. Там имаше снимка на Путин с обяснението, че можел да унищожи САЩ за 30 минути. То и Обама може да унищожи Русия за същото време, но няма значение. По-важното е, че това издава - другарката е точно от червените кръвопийци, възбуждащи се от оръжия, кръвопролития, войни. Дай им на тях да крадат, бият, убиват. Как да им обясниш, че всичко това е ненормално?


    ОтговорИзтриване
  3. Накрая стигаме до Ирина Бокова. За нея изскочи любопитен случай - през 1986г на пешеходна пътека блъска 67-годишна жена, убивайки я на място.
    Случаят, естествено, е потулен. За кой ли път член на това семейство избягва правосъдието.

    Случаят е потулен, но за вас няма нищо невъзможно и вероятно имате и епикризата на жертвата в ръката си?

    Колко струва Бокова вече са преценили и американци, и западноевропейци, и руснаци, че и китайците и японците дори, само разни малоумници си помпат самочувствийцето, като се правят на морално обидени.

    ОтговорИзтриване
  4. От твоя коментар личи защо нормалните хора мразят крадливите червени убийци. Колко е лесно, а? Лесно да говориш, когато не твоите роднини са пострадали. И сега да забравим, а? Много пък си весел.

    По-нагоре ще погледнеш ли? В това семейство няма нормални. Трябва да са под постоянно лекарски наблюдение и да не им се дава достъп до властта. А ти искаш да представя цялата държава. Аре нема нужда.
    Твоят цинизъм е съизмерим с цинизма на Филип Боков, когато говореше за вината и мезето. Засрами се!

    ОтговорИзтриване