четвъртък, 7 август 2014 г.

Моето уважение към Ангелина Пискова, журналист от Българско Национално Радио





Ангелина Пискова е журналист от Българско Национално Радио. В наши дни това означава да пишеш и в Интернет. Искам да изразя моето възхищение от нейните материали, отличаващи се с обективност и безпристрастна оценка на реалните факти. Покрай събитията в Украйна популярността й скочи до небето, понеже е една от малкото български журналистки, осмеляващи се да посочват грозните игри на Путин и обкръжението му, без това да се превръща в самоцел.

Щом пишеш за политика, логично е да настъпиш нечии интереси. Hикой не е толкова наивен, че да очаква всеобщо одобрение. Както всички нейни колеги, Ангелина Пискова също стана обект на подмятания, интриги и лъжи ..... Лично наблюдавах как комунистически провокатори създадоха десетки фалшиви профили, за да я злепоставят, пласирайки лъжи, чиято "достоверност" всеки може да провери с едни бегъл поглед по блоговете на тази жена. Забелязах да я нападат дори на сексуална основа - мъже, защото ги е отблъснала, и жени заради добрата стара ревност.  Тя запази хладнокръвие и отговори по възможно най-възпитания начин. Не видях нито веднъж да нагруби някого, дори след като тролско-просташки елементи заплашиха със саморазправа нея и семейството й. Сами разбирате: това е сериозен повод за съд.

Известно е, че когато пишеш чистата истина и откажеш да слугуваш на партийни интереси, винаги ще се намери кой да те обиди. Tова се дължи както на политическите борби, така и на чисто човешките комплекси – робите по правило завиждат на свободните хора. А свободен е онзи, който не робува на партийни интереси, т.е. такива като Ангелина Пискова.

Въпреки че е нейно право да пуска, каквито коментари пожелае, тя никога не е спирала критика. Дори да не е градивна. В това отношение е като мен - маха единствено самоцелните обиди и го прави от уважение към нас, своите читатели. Hяма нужда да обяснявам колко е неприятно за нормалните хора да четат просташки или откровено лъжливи изказвания. Благодаря на Ангелина, че се отнася към нас с необходимото уважение и ни предпазва от човешкия отпадък!

Ако някой не е разбрал, сега отново го признавам – тази журналистка е една от малкото, при които редовно сверявам “политическия си часовник”. Естествено, имаме и разминавания, но е нормално – до момента не съм срещнал нито един човек, с който разсъжденията ни да съвпаднат 100% по абсолютно всички въпроси, и не вярвам, че е възможно.

                                                                    Повече от Ангелина Пискова
                                                                    Ангелина Пискова - Wordpress
                                                                    Ангелина Пискова - Blogspot
                                                                    Ангелина Пискова - Blog.bg



Няма коментари:

Публикуване на коментар