неделя, 6 юли 2014 г.

Четвъртфиналите на Мондиал‘2014





                     Германия – Франция 1:0

Германците справедливо наказаха своя противник, който се отличи само с едно – мръснишки номерца, за да спечели тук-там някое нарушение. Мюлер и Клозе бяха малтретирани от самовлюбените французи пред благосклонния поглед на рефера, но в крайна сметка по-добрият победи.

Още от началото на шампионата се чудя защо провъзнасят толкова Франция. Те срещнаха сериозен противник чак на четвъртфинала и логично стегнаха куфарите. Преди това показаха зъби пред слаби отборчета. Дори Швейцария игра под възможностите си – ако помните, първите голове във вратата им станаха след убийствени грешки, а не заради добри френски атаки. Да сте виждали в друг случай хората на Отмар Хицфелд да оставят толкова свободни пространства? Аз не.

Още след Франция – Хондурас 3:0 казах, че европейците няма да стигнат далече и се оказах прав.




                     Бразилия – Колумбия 2:1

Първото полувреме на този мач беше най-впечатляващата част от четвъртфиналите. Видяхме онова, което чакаме от домакините. Но ако не могат да издържат на това темпо цял мач, ще имат сериозни проблеми с Германия на полуфинала, а тогава ще бъдат и без две важни фигури - наказания капитан Тиаго Силва и контузената звезда Неймар.




                       Аржентина – Белгия 1:0

Винаги съм харесвал Аржентина и за мен това е отборът, който се представя най-стабилно до момента. От полуфиналистите точно те имаха най-трудния противник и точно те го надиграха най-безапелационно.

Белгийците показаха, че липсата на опит е сериозен проблем, но това младо поколение ще има и други възможности да се докаже.




      Холандия – Коста Рика 0:0 – 4:3 след дузпи

Изненадан съм от пасивната игра на холандците. Явно бяха подценили мача и до последно не си даваха зор, което за малко да им изяде главата. Hе е лесно да се играе на четвъртфинал, но при такава разлика в класите можеха да решат нещата много по-рано. Bажно е да отбележим, че удариха три греди и вратарят на костариканците извърши големи подвизи.

Това беше един от малкото случаи, когато се съгласих с коментатора - твърдението му, че Холандия играе играта на противника и се оставя на ленивото темпо, заради което Италия бе наказана в групата. Този път обаче тактиката на Коста Рика се провали. Жалко би било да гледаме това лениво отборче на полуфинал вместо “лалетата”.


Консуматорско общество - 1 част

Древно Зло

.........................................................

Елитът в лицето на Евгени Минчев

Стойка ПИпИрудата 
и Лили Тихата вода




Няма коментари:

Публикуване на коментар