четвъртък, 28 ноември 2013 г.

В Интернет трябва да внимаваш





Всеки ден обикалям много сайтове и гледам всевъзможни реклами. Благодарение на това имам представа какво се предлага по цял свят и какви техники се прилагат. Използвам думата “техники” за удобство, но в някои случаи това определение е неподходящо.

Една от най-често срещаните е следната:

Отваряш видео, в което някой се представя като “учител или треньор” по онлайн-бизнес. Естествено, целта е да си кажеш “Този явно много ги разбира, та чак e учител”. Всъщност изобщо не заслужава въпросната титла. Сам се е окичил с нея за да звучи тежко.

В продължение на 10 или повече минути той обяснява, че разполага със страхотна програма, която ще те направи много богат без да мръднеш пръста си. Най-наглите дори твърдят, че са станали милионери благодарение на “гениалното си откритие”. Вече започва да смърди на измама.

Както те е баламосвал, че предлага програмата “напълно безплатно”, изведнъж стига до малката подробност “Нужно е да платите само ... “ - тук вече би трябвало да затвориш видеото и никога повече да не го гледаш. Как да вярваш на човек, който предлага безплатна стока, но “трябва да платиш само ...”? Безплатно означава, че не плащаш нищо и точка. Няма “само”!

Съветвам ви да забравите съществуването на програма, която трупа пари автоматично без да си давате усилия. Tакава няма. Има само опити, водещи до малък временен успех, но задължително следва изтриване на акаунта, който ги прави. Изобщо не хранете илюзии, че няма да ви хванат. При модераторите на абсолютно всеки сайт излиза вашият IP-адрес още при самата регистрация, плюс точното ви местоположение и още много информация. Въпрос на време е да ви разкрият. Ето защо съветвам да не се хващате на фалшиви обещания и нечестни предложения.




Знаете, че аз се занимавам с PTC-сайтове и предлагам само доказани – проверени лично от мен. За съжаление не всеки разсъждава така. Виждам безумни обещания за печалби от 50-80 долара на ден. Гарантирам: няма такъв сайт! Видите ли да говорят за повече от 10 долара на ден, просто напуснете страницата. Изобщо не губете време с нереалистични надежди, нито питайте лъжеца защо ви е подлъгал. Tой най-вероятно ще обвини вас, че не правите нещо като хората, не можете да броите или пресмятате прости числа – виждал съм го в публикация. Именно заради такива тарикати модераторите навсякъде са подозрителни и пускат какви ли не защитни системи, искат потвърждаване на излишни подробности и т.н. Вината е на тези, които хитруват, предлагайки автоматични програми за кликане.

Не лъжете хората, защото истината бързо ще лъсне и като се откажат, пак заставате на изходна позиция. По-добре им обяснете как в действителност стоят нещата, да си направят сметка и ако ги удовлетворява, можете да работите заедно.

Знаете ли, че Китай и Виетнам са на специален режим по отношение на разплащането и някои сайтове изиcкват от потребители на тези две държави дори да се ъпгрейднат преди теглене? По принцип не е коректно поставянето на подобно условие, но китайците и виетнамците сами са си го изпросили, тъй като са рекордьори по измами или опити за такива. Кой ще им вярва? После ще ми разправят, че Китай превземал света. Да, ама превземе ли го наистина, това ще е фактическият край на нашия свят, защото всичко ще стане още по-фалшиво, измислено, некачествено ...

Във връзка с PTC-сайтовете отново напомням да не правите широко разпространената грешка, създавайки втори, трети или повече акаунти като реферали на първия. Със сигурност ще ви хванат и тогава горят всички регистрации, включително първата. Струва ли си? Изобщо не хранете надежди, че ще минете между капките! Допълнителните акаунти са сред основните причини за изтриването на някой и после същият се жалва заради “некоректност”, удобно пропускайки че е пробвал да шмекерува. Hе е трябвало. Hе правете и вие тази грешка!





4 коментара:

  1. Имам подобни наблюдения. С една добавка. Все по-често забелязвам на излизане от даден сайт да се появява съобщение "Чакай преди да излезеш. Виж и това." Този трик е запазена марка на мошениците. Може би не всички са такива, но повечето със сигурност.

    ОтговорИзтриване
    Отговори

    1. Не знам доколко и на кого е запазена марка. Няма как да разбера, тъй като никога не се връщам в такива сайтове.

      Искам да напусна, а той опитва да ме спре, щото имало още нещо! Разглеждам го като неуважение към потребителя. А ако съм отворил много прозорци, някои от тях могат да блокират заради това съобщение. Следователно без дори да сме имали някаква обща дейност, собственикът на такъв сайт вече ми пречи. Как да му вярвам?

      Специално за този трик съм се чудил каква е целта. Ясно, да привлече вниманието. Но реално не може да ти спечели клиент. Точно обратното: може да загубиш клиент, защото това съобщение определено дразни. Нямам представа как са стигнали до абсурдното заключение, че си помагат с нещо отблъскващо за потребителя. Все едно да напълниш сайта с разни джаджи, правейки го по-красив, но от същото страницата зарежда много бавно. Как ще донесе полза? Получаваш обратния ефект - логично.



      Изтриване
  2. Сещам се един куриоз.
    Сайт, който рекламира програма за автоматично кликане в същото време предлага и списък с некоректни сайтове. Всъщност това са сайтовете, които са го хванали че е измамник и са го изтрили. Така си отмъщава, защото все някой ще повярва.

    ОтговорИзтриване
    Отговори

    1. Виждал съм такива. Знаеш ли къде? Това е още по-голям куриоз: рекламират черния списък в сайт, който фигурира в същия този списък!!!!!!!!! :))
      Значи хем го представят като "некоректен", хем го използват!!!!!!
      Как да им повярвам?

      Още по-комично става, ако в така наречения "черен списък" фигурира сайт, откъдето многократно съм теглил пари и никога не съм имал проблеми. Hа тях ли да вярвам или на собствените си впечатления?

      Тогава защо го правят? Според мен конкуренция - злепоставят се един-друг, за да заемат мястото на конкурента. Хората с престъпно мислене не подозират, че съществува такова нещо като честна игра или честна надпревара.







      Изтриване