понеделник, 28 януари 2013 г.

Древно Зло







                               Sherif.blog.bg


Никой не знаеше на колко години е. По-точно хилядолетия, защото за нея имаше сведения още от праисторията. До наши дни са стигнали цели три оплаквания от нещастни тиранозавърчета, чиито родители за били изядени от Древното Зло с полицейски код араМ866. Станало е по кървав и ужасяващ начин. Докато четях сведението, имах чувството, че чувам болезнения рев на възрастните тиранозаври.

По-късно взела участие в Троянската война. Някои твърдят, че половината от 1000-та кораба, пътуващи към Троя, са били натоварени с нейната фалшива многопрофилна армия. В различни етапи от Омировия епос е вземала ту едната, ту другата страна, забърквайки серия от конфликти, на които ехидно се е присмивала по своя прочут сеирджийски начин. Това й донесло четворно проклятие – от Ахил и Аякс, Хектор и Еней – плюс благоуханна анатема от синхронното самодивско дуо Елена-Андромаха.

Точно по време на дългогодишната война е направена първата й официална снимка. Тогава никой не разбрал какъв е този клоун с червен нос и подути очи. Съвременниците помнят само острите ситни зъби, напомнящи акула, и навикът й да се крие из подземните канали. Може би е била в добро настроение, защото изчезнало само едно невръстно дете, подмамено от клоунските балони.

Някъде около 681-ва година опитала да прецака създаването на българската държава, но лично Хан Аспарух я нашамарил и прогонил някъде по италианско.

Излишно е да споменавам, че взела активно участие във всички революции, революцийки и прочие локални безредици, приемайки различни форми и самоличности. Целта била не да ги потуши, а форсира, пък дано сеирът продължи по-дълго.

Според някои анализатори чат-пат дори изнасяла речи по митинги, приемайки вида на Хитлер. Часове по-късно са я виждали в образа на Ева Браун – разхождала къси дънкови панталонки и размахвала крадени от ФюрерНета снимки.

…………………………………………………

Бавно вървях по улицата, размишлявайки над поредния тираж на “Еврофутбол”. Тифозите на Ливърпул, измислени от Древното Зло, бяха на път да минат в лагера на безспорно по-великите Манчестър Юнайтед.

Пресмятането на коефициентите попречи да видя, че някой наднича анонимно от кофата за боклук. Знаех, че Древното Зло приема различни форми, но точно пък кофа за боклук не очаквах.

След малко пред мен изтича едно доста поизцапано момиче и извика;

- Лош Шериф …. гнууууус такава … – и се разтвори във въздуха.

Хм, винаги е лошо, когато магиите са повече от обичайното. Но к’во да правиш, Древното Зло се беше развихрило. По новините съобщиха, че от канализацията излязло някакво змиеподобно същество с неустановен пол и крещяло:

- Аз съм най-хубавата! Аз първа фотографка в Нета! Запечатвам специалните мигове.

Потънал в такива размисли, чух силен звук - отнякъде долетя шумно дюдюкане.

- Какво става? – попитах случаен минувач.

- Известният травестит Глухинора Кретенисия Каста отново тормози мирния народ с тъпо представление и хората по навик я замерят с домати.

- Оф, горката, много й се събра. Hа младини не я искаха, но и на преклонна възраст не се отказва да моли за капчица внимание. Какво говорят звездите, ще го получи ли?

- Изключено.

- Тази нямаше ли някакво свое шоу? Забравих му името.

- Да, казва се “Бръчките не са проблем”. Всяка вечер от 20ч. по КаналеУноПенсионеро. Напоследък е още по-зле с рейтинга. Дори я разследваха за фалшиви гласове, чрез които опитва да примами зашмьорцаните самотници. Само веднъж беше наистина интересно - номинациите й в категории “Кой ме кара най-често да посягам към валериана”, “Кой ме разподскача най-успешно през изминалата година”, “Кой ми дакара 100 поредни инфарктоинсулта, от които все още се лекувам”…

- Още ли мечтае да види шоумена Остров Принцов?

- Да. На младини го е сънувала, но упорито отказва да забрави, че никога не го е докосвала.

- Зарежи я тая! Умряла е от скръб.

Май щях да попитам още нещо, но в този момент асфалтът се разтвори и от дупката излезе най-страховитото същество, което можете да си представите /всъщност едва ли можете/. Много профилглави и стотици нетпипала, въоръжени с хиляди анонкуршуми.

- Спри, Изчадие Адово! – извиках аз, опитвайки да изглеждам максимално страшен.

- Няма! – изсъска онова отсреща. – Hе и преди да отговориш на въпроса: ти мене уважаваш ли ме?

- О, пак си се натряскала. Поне да беше c нещо марково, а ти царкировка … пфуй!

- Няма пари за шотландско. Hо все ще намеря някоя снимка из нета и ще кажа, че е месечният ми доход.

Тук приказките свършиха и дойде време за канонада. Трябваше да се скрия зад близкия ъгъл, защото анонкуршумите по традиция са убийствено вулгарни и с тях шега не бива. Само модераторският полицейски отряд можеше да ги бори успешно. За щастие го правеха достатъчно непреклонно и не ги разчувстваха уродливите сълзи на анонфеновете.

Битката бе тежка. Много невинни минувачи загинаха в този ден.

Чух грохот откъм гърба ми.
Ехааа … Това бе известният политолог и майстор по индийско карате Катакамо Сутронатанов. Приближаваше с легендарния си блогКамаз.

- Шерифеее, малко помощ и заминавам, че ме чакат три навити индийки за девети френски урок.

БлогКамазът мощно премаза шест от профилглавите на Древното Зло. Mиг преди да потъне в димната завеса, политологът махна с ръка за поздрав.

Седнах да чертая план за атака. Но не се наложи.

Видях сияние …. като в приказка. От светлината бавно изплува красива и грациозна женска фигура.

Това … о, Боже, това беше тя – Дейзи Принцесата Ланг от Русе.

Дори не ме забеляза, а застана пред Древното Зло.

- Очаквах те, Изчадие. Най-после да се срещнем отново!

Чудовището опита да опонира, но най-близката глава получи тройно кроше на забавен кадър, от което потръпна цялото туловище.

Действието се разви бързо.

Принцесата имаше две прочути характеристики – колкото красива, толкова и брутална. Явно нямаше намерение да остави шансове на чудовището.

Три светкавични мортале-шутаре, 8 прецизни лакътя, 27 мълиеносни коленца /9 от тях на забавен кадър, с тройно повторение/ и цяла серия безпощадни крошета.

Болезненият писък на Древното Зло долетя от дълбоката дупка в асфалта, където пропадна това адско създание.


Опитах да благодаря на Принцесата, но тя нямаше време. Hамигна ми почти еротично, подари ми разтапяща уcмивка, от която се подкосиха коленетe ми, и изчезна зад близкия ъгъл.

Tя не искаше слава – остави я на мен …






Няма коментари:

Публикуване на коментар