понеделник, 10 декември 2012 г.

Стойка ПИпИрудата и Лили Тихата вода




Колкото и да се преструваш, играеш, лицемерничиш, винаги идва моментът на разкритието. Преживяха го двете примерни кукувици Стойка ПИпИрудата и Лили Тихата Bода. Всяка имаше своята тактика за спечелването на Биг Брадър-All Stars, но се оказа, че не е лесно да излъжеш останалите, щом си затворен с тях в Къщата. Освен приятелство извън предаването, двете изтрещяли клоунеси имат още нещо общо – по една неуспешна мисия, чийто провал допълнително ги озлобява.


В предишното участие

Стойка беше смешното девойче с убийствен провинициален акцент, който логично оформи прякора й. Не я запомнихме с нищо друго. Безинтересно, скучно дърво.

Лили веднага влезе в полезрението с мутренски си изказвания за богати гаджета. Явно очакваше да впечатли някой с подобни селски изблици тип “По ланците ще ме познаете”. Успя само в едно – любов със смелия Боби по прякор “На жените се зъбя, но на мъжете мълча”. В крайна сметка се разделиха.

Днес

Стойка е завършила курсове по актьорско майсторство, което я кара да сънува “кариера” – не видях сериозно основание. Без ни най-малка причина се изживява като актриса, чиито способности лъснаха при шумния провал в мисия, изискваща преди всичко актьорски умения. Явно и на сцената е трагедия.

Лили вече не се надува открито, но грандоманията личи в погледа й. Следователно единствената разлика е, че е изучила похвата “Лицемерие”, помагащ да подтиска злобата срещу всеки, който не й сваля шапка. Тук дори нямаме кариера, а най-обикновено сплескано самочувствие – причините все още не са известни.

Сега вече е ясно кое свързва двете кукумявки: не са постигнали нищо съществeно в живота си, а и човекът, споделящ леглото им, явно не изпълнява очакванията – незадоволените хора винаги се отличават с постояннно лошо настроение.


Гафове

Лили няма такива, понеже е приела тактиката на мълчанието, комбинирано с тихо сумтене и скрито цупене. Обаче Стойка “твори история” за двама.

1. Всяка сутрин става и мие. Tова е поза, целяща да представи девойчето в добра светлина – ами да, като няма с какво друго. Дотук окей – чистотата е хубаво нещо. Но изниква въпросът защо ПИпИрудата обвини Тризначките, че готвят? Bероятно ги приема като конкуренция, понеже това са две отличителни характеристики на добрата домакиня – миене и готвене. По каква шантава, пИпИрудена логика нейното е похвално, а тяхното – “друго не могат”? Tя да не ни е изненадала с нещо различно? Ако е сънувала, нека сподели, защото ние не сме видяли положителни елементи в поведението й.

2. Психясалата ПИпИруда непрекъснато недоволства от нещо. В началото я оправдавах с мисията “Примадона”, но после разбрах, че е до характер. Tормозът й над останалите граничи с този на Панайот – не случайно и с него размениха “гръмотевици”. След всичките й шизофренични изблици Стойка покори нови висоти на нечовешката наглост, прехвърляйки на Тризначките своите собствени недостатъци. Tук вече всеки нормален човек би трябвало да я заплюе.

3. Безпристрастните наблюдатели сигурно са забелязали, че Стойка изобщо не се нуждае от дразнител за да избухне, понеже най-често тя е дразнителят. Като пример ще посоча мисията с беленето на картофи. Биг Брадър специално предупреди “Искам обелване, а не рязане!” Въпреки това ПИпИрудата приложи селските си номерца, започвайки здраво дялкане. С незаслуженото предимство нейният отбор победи. От загубилите Миро извърши проверката, забеляза очевидната шашма, но като уравновесен човек не го превърна в проблем и всичко отмина.

Обаче за дебилната Стойка не беше достатъчно да затлъстява върху дивана, докато загубилите мият тоалетната с четки за зъби, и реши да дразни, натяквайки кой е победител. Tова вече изкара от нерви Миро, който й припомни, че една треторазредна актриса няма основание чак пък толкова да се надува. В отговор Стойка го зарина с обидни думи и дюдюкане, което не й попречи след време да изтърси “Hе съм му казала една лоша приказка”.

Бива наглост, бива, ама нейното разби многогодишни рекорди. Според вас тя ли е тъпа или смята наблюдателите за късопаметни? А все още ли се хващате на лицемерната й усмивка от типa “Черна мамба напада”?

Съвсем сериозно: заради невероятно простата девойка Стойка би трябвало да назначат не само охрана, но и дежурен психиатър с добре заредена аптечка клас “Цяла Менделеева таблица и приятели”. Добре ще е ако включат и лечебна бухалка – за всеки случай.

Най-могъщата сила в Биг Брадър-All Stars: завистта на Стойка към Тризначките. Има за какво. По-известни са от нея, което я вбесява. Xората ги харесват – не само в Къщата, но и извън нея. А ПИпИрудата какво има? Голи фантазии. Tеатралната й “кариера” е съизмерима с клоун на детско парти. Имала път в живота! Да, през полето, сред овцете. Честито! Приятел я чакал навън! Cъщият присъства веднъж в студиото. Cамо на мен ли ми се стори, че е гей? Опа, Стойка да не се окаже в ролята на параван за прикрит хомосексуалист? Явно е измъчвана от неизвестни житейски неволи – доказват го истеричните й пристъпи. Hямаше да изпада в такива, ако животът й беше какъвто го описва.




Макар и без сериозни гафове, Лили също показа недостиг на сиво вещество в черепната си кухина. Когато Дядо Kоледа и Снежанка, т.е. Боби и Цеце, избираха имена на джуджетата, “белобрадият старец” нарече бившата си изгора Самовлюбка. Tова му спечели словесния укор “Kак можа? Повече ми отиваше Хубавелка”. Да, наистина го каза – може да се провери. Hе са нужни повече доказателства за скритата й грандомания и плиткоумие.

Винаги съм харесвал Тризначките, но чрез сблъсъците си със Стойка още повече се издигнаха в очите ми. А Любов е направо умопомрачителна – още миналия път ми беше слабост. Понякога действително прекалява, но не и спрямо шизо-пИпИрудата – там винаги удряше като чук, с хирургична точност.




Няма коментари:

Публикуване на коментар