вторник, 24 януари 2012 г.

Сектите - 1 частТемата за сектите е много неприятна, но в крайна сметка реших да се изкажа, тъй като напоследък все за това се говори. След мелето в Бургас чух какви ли не призиви в двете крайности, а истината, както винаги, е някъде по средата.

Няма спор, че подобни неща не трябва да се случват в 21-ви век. Истина е и това, че ВМРО използваха случая за да трупат дивиденти като най-големите родолюбци. Съгласен съм, че на ултрасите не им пука особено за дейността на някаква си църква, а гледат да организират "веселбата', както те я разбират.

Но не мога да приема и обратната гледна точка. Намесването на фашизъм, евреи, цигани, свобода на вероизповеданията, българския манталитет - всичко това е пресилено.
Евреите и циганите нямат нищо общо в случая, защото дори да не са по вкуса на определeни кръгове, те гледат своята паница, дом, бизнес. Не са дошли да ти тропат на вратата или да причакват детето ти. Не могат да се сравняват несъизмерими едно с друго неща.
Виж, ако група роми нападнат дъщеря ти пред блока и я отмъкнат против желанието й, защото са я харесали за булка, тогава щеше да има допирни точки.

Какво ще направиш при това положение? Готов ли си да чакаш десет години мудното ни правосъдие? А детето ти какво ще прави през това време? Как ще живее и ще живее ли изобщо?

Не ми казвай, че няма да грабнеш бухалката, а ще чакаш "дела и документи' в съдебната зала? Ако гледаш така на въпроса, смяташ ли, че заслужаваш да бъдеш родител?

Преди години моя позната преживя неприятна история. Една вечер просто не се прибрала. Родителите й пощурели и направили пътека до полицията. Открили я при някакъв циганин в софийския квартал "Ботунец". Странно, ама тя не искала да се прибира. Според униформените била дрогирана или най-малкото ошашавена, но нищо не можели да направят, понеже тя отказала да тръгне. После родителите ходили, но не ги открили - нарочно не отваряли или изобщо не били на адреса.

Наложи се аз и още трима души да прекараме цяла нощ в бандитския "Ботунец' за да ги сварим, когато се прибират. Хората избягват квартала дори през деня, а ние отидохме по никое време. На два пъти пред нас спираше патрулка, гледаха ни, че седим в колата, но изобщо не ни заговориха. Щом те не посмяха нищо да кажат, представете си за какво място става дума.
В крайна сметка ги дочакахме и върнахме момичето, но две седмици по-късно тя сама избяга в същата посока. Беше убедила майка си, че историята е приключила и чрез тази лъжа заслужи ключ към къщата, което й позволи да събере целия си багаж.

Имам наблюдения над това момиче и съм сигурен, че беше дрогирана с нещо - личеше по неадекватното поведение и хихикане. По-късно от нейна приятелка разбрах, че обработването е продължило дълго. Докато майката мислела, че дъщеря й ходи в техникума, момичето скитало с циганина, който я убедил, че няма нужда да учи, защото щял да й купи диплома. Такава, естествено, не видя. Обещаното чисто ново BMW също оcтана химера.
Разказах тази история, защото сектантите използват абсолютно същите похвати. А знаете ли още кой го прави? Наркодилърите. Скрито, подмолно, коварно. Зарибяването винаги остава в тайна от родителите, които го разбират фатално късно. После детето е готово на всичко, само и само да не се върне при мама и тате, защото те вече са най-черните на света.

"Купонът" обаче продължава. Дори да бъде разкрита религиозната акция, родителите ще се обърнат към полиция и съд, а това гарантира още години наред "смирени" проповеди, благодарение на които зарибеното дете още повече ще намрази семейството си - психиката на малчуганите не е укрепнала и лесно се поддава на внушение. Ако ли пък родителите се окажат хора на радикалните действия и хванат за гръцмуля онзи, който посяга на детето им, тогава винаги ще се намери тълпа, обвиняваща ги в нарушаване свободата на вероизповедание.
Оказва се, че всички ектри са в полза на сектантите. А горките родители искат само едно - НОРМАЛЕН ЖИВОТ ЗА ДЕТЕТО СИ. Но не всеки ги разбира.

Видях изказвания, според които не било вярно, че йеховистите използват наркотици и лъжливи обещания. Пишело го по разни сайтове. Същите, които са създадени именно за да дезинформират. Тях ми сочат. Представяте ли си?

Има достатъчно литература по въпроса, включително от хора, които са извадили луд късмет и са се измъкнали от лапите на "божите пратеници'. Като пример мога да посоча "Една мормонка разказва". Авторката е написала книгата за да предпази непросветените и за противодействие на сектантските лъжи, обещаващи "спасение на порочната ти душа" срещу малка цена под формата на маловажните ти имоти. Пресъздала е собствения си мормонски живот, пълен с абсурдни самоизтезания. Помня, че я принуждавали да носи постоянно някакво специфично бельо, което не само било неудобно, а и пречело на личната хигиена.

Всъщност за каква свобода на вероизповеданията говорим, след като именно йеховистите са я нарушили? Ако бяха седели мирно и тихо в храма, всичко щеше да се размине. Но те знаят, че никой няма да отиде при тях доброволно. Затова причакват невинни деца, лъжат ги с всевъзможни обещания, разправят им, че е лошо да ходят на училище. Ако се наложи, може и да заплашват - разказа го едно дете в клиповете по темата. Успеят ли да привлекат жертвата, на самите сбирки влизат в действие и наркотиците. Не очаквайте обиск от полицията, защото това, видиш ли, нарушавало свободата на вероизповеданията. А сектантите много умеят да пискат, правейки се на онеправдани - видяхме го вече.

Обърнете внимание на горния абзац. Не описвам педофили, а сектанти. Само че приликите са очебийни. Не е тайна, че на някои сбирки се стига и до блудства. Опа, забравих, че йеховистите са костюмирани и напудрени - това вдигало класата им. Ако сложат и очила, вече са готови за съвсем "истински божи пратеници". Уж знаем, че външният вид лъже, а все го забравяме.

Според вас как трябва да се постъпи с човек, който нарушава чуждата свобода, но няма никакъв законов начин да бъде спрян? Ще чакате ли със скръстени ръце, вдигайки смирено рамене, когато детето ви се оплаква, че някакви чичковци го причакват навън? Ще гледате ли безучастно как ГУБИТЕ НАЙ-СВИДНОТО?

Някои твърдят, че нямало такива неща. Специално за тях казвам, че аз лично съм виждал как двама проповедници пречат на дете да влезе в училищния двор. Естествено, след моята намеса ученикът продължи по пътя си. Ония се оттърваха само с предупреждение, но питам: какво ще прави същото дете следващия път, когато няма кой да му помогне? Питам!!! Защото сектантите точно на това разчитат - ако не днес, утре ще стане.

Продължава с Втора част


Няма коментари:

Публикуване на коментар