вторник, 25 декември 2018 г.

Абсурдът, наречен казарма - продължение



Продължава от Абсурдът, наречен казарма

Преди време пуснах постинга "Абсурдът, наречен казарма", защото исках да разкажа някои мои преживелици и да изразя несъгласието си с връщането на тази дивотия.
Наложително е, понеже опитите да възстановят въпросния опасен затвор продължават до ден-днешен.


Знаех, че темата е важна за много хора, но все пак се изненадах, когато видях, че един сайт е препечатал цялата статия.
Няма да коментирам, че не бяха дали линк към блога ми, т.е. към източника, както изискват правилата - бездруго хората сами са ме намерили.
По-важна е причината, която ме накара да напиша продължение-обобщение, а тя е дискусията под публикацията в онзи сайт.
Всъщност дискусия има само от едната страна - онези, които са съгласни с моите твърдения. Те изтъкват логика и  стабилни доводи, доказани от реалността. Личи, че са разумни хора, търсещи истината и използващи Интернет по предназначение.

Несъгласните са на обратния полюс.
Основната част от коментарите им се състои от брутални и вулгарни обиди.
Това показва, че за тях Интернет не е място за дискусия, а "кофата", в която смятат, че имат право да излеят злобата, събрана в ежедневието.
Сещате се: говорим за тролове-хейтъри, бивши и настоящи военни и техните синове, както и за обикновени маниаци на тема оръжия. За всички тях войната се състои от паради и самохвалство.


На техните малоумни фантазии дължим неприятния факт, че цели поколения младежи са били измъчвани по забравени от Бога поделения. Не предлагат доводи в подкрепа на казармата. Няма и как, защото много добре знаят, че написаното в статията е самата истина. Просто не им изнася, затова го отричат.
Както отбеляза коментатор в моя блог, някои от тези извратени мозъци със сигурност беснеят от яд, че са се минали, а днешните младежи няма да преживеят същия ад.
Искат и на другите да е гадно, поради което настояват за връщане на казармата.

Едва ли подозирате какви изтрещели кукувици ходят по тази земя. Знам и такива, които навремето са платили за да не ходят в казарма, но подкрепят връщането й, защото днешните младежи били женчовци. А те какви са били, когато са плащали? Забележете безочливата  наглост:  избегнали незаконно казармата, но искат другите да ходят! Как ще те разберат такива  луди и лъжливи лицемери?

Две от клишетата, които най-много ме дразнят, са тези, че войнишката служба превръщала момчето в мъж и го подготвяла да защитава Родината.
Първото няма какво да обсъждаме, защото е невъзможно мачкането на личността да те направи мъж. Това противоречи на логика, психология, биология и т.н.
За да твърдиш обратното, трябва да си или изключителен глупак, или нагъл лъжец, който има някаква изгода да лъже.

Второто звучи красиво на думи, но каква е реалността? Много добре знам що за хора са повечето български военни /познавам и свестни, но са малцинство/. Говоря за мижитурките, които са сложи пагон за да откраднат от славата на героите преди 1944г и да се хвали съпругата им, че има "истински мъж" до себе си. Толкова са страхливи, че при евентуална война първи ще се скрият под масата.

Още по-гнусни са служебните им навици. Преди години за известно време работих като охранител и имах контакт с много бивши военни. Те са свикнали само с едно: дай им да разписват документи и да плетат интриги срещу колегите си. Стигне ли се до истинска работа за охраната, не ги търси, защото рано-рано са напълнили гащите. Война ли? Виждал съм бабичка с бастун да прави на две стотинки един такъв велик подписвач на документи  /забележете: полковник!/. Толкова са долни и мръсни, че направо ми идва да крещя, когато някой от тях дрънка за защита на Pодината.

Хора, не се заблуждавайте! На българският военен на му пука за Родината. Интересува го само голямата заплата  - по тоталитарните държави военните винаги получават огромни заплати и бонуси. Заради тях са готови на всякакви извращения спрямо войниците.


Пример ли искате? Вижте президента Радев!
Каква защита на Родината очаквате от него, след като научихме, че е назначавал и преназначавал тогавашната си любовница и днешна съпруга Деси на доходоносна служба, за която не само нямала необходимото образование, но и получавала голяма държавна заплата без да прави нищо?
Извършил нередност, губейки акъла си по жена, пък ние очакваме да воюва! На такъв няма нужда да изпращат вражеска войска. Просто трябва да му пуснат мажоретки с къси полички и той моментално ща подпише безусловна капитулация на държавата.

Много обичам някой да изкривява реалността, опитвайки да се представи за такъв какъвто не е.

Ако ви интересува
Омразата води до умствено увреждане


11 коментара:

  1. Изобщо няма съмнение че поне част от военните се ядосват защото вече няма кого да измъчват. Чрез връщането на казармата искат да си изпросят нови жертви. Не случайно почти всички са с комунистическа ориентация. За тях правото на личен избор не означава нищо.

    ОтговорИзтриване
    Отговори

    1. Да, определено има елемент на садизъм в желанието да се върне казармата.

      Това е човекът - жестоко същество, което злорадства, ако на другите им е гадно.

      Изтриване
  2. Опитах да си представя що за хора биха одобрили казармата.
    Първото, което ми хрумна беше как жена им ги бие с точилката :)))
    Те не смеят да й отвърнат, затова сядат пред компютъра и си го изкарват на непознатите в нета. Една от любимите им теми е войнишката служба. Мислят, че така изглеждат по-мъжествени. До момента когато пак ги подхване жена им с точилката :)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори

    1. Явно си запознат с проучванията на психолозите. Това е официалното им заключение: в Интернет обиждат хората, които нямат кураж да мъцнат в реалността. Събират, събират и накрая го изплюят в Мрежата.

      Едно е да отговориш на обида, съвсем друго - да си инициатора. Първото, т.е. самозащитата, е право на всеки човек. Второто е любимо занимание на комплексираните "виртуални мъжаги", които смело обиждат в Интернет, защото в ежедневието не умеят да защитят дори елементарните си права и често стават изтривалка на по-умните.

      Изтриване
  3. Така може да разсъждава само рожба на ,,демокрацията",или човек който хал хабер си няма от понятия като дълг и чест!!!!
    По времето на тази,,идиотия",България имаше 180 000 армия, а в случай на нужда за 24 часа до 350 000 човека !!! 1,2 и 3 та армия,отлично подготвени и въоръжени!!
    България беше фактор с който се съобразяваха не само съседите,но и цяла Европа!!!
    Границите ни бяха отлично охранявани ,а престъпността беше само от битов характер!!!!
    Та думата беше за казармата!!! Всички излизаха подготвени за живота и бяха МЪЖЕ !!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори

    1. Дълг и чест - важни неща и звучат красиво, но са на светлинни години от военните по времето на комунизма. Те са станали офицери заради големите заплати и неограничените привилегии, като са си правили сметка, че ако стане война, ще стоят по кабинетите. Повечето от тях не биха стъпили на бойно поле. Да ги сравняваш с генерал Вазов или полковник Списаревски е обидно за тези двама герои, които биха се срамували, ако видят българската армия по време на 45те години червено робство.

      И с големи букви да напишеш "мъже", това няма да стане истина - убедил съм се многократно, от лични впечатления, защото съм роден през 1976г, не по време на демокрацията, както мислиш. Бях в казарма и видях достатъчно.

      Изтриване
  4. Абсолютни глупости в казармата човек се учи на много работи а такива идиоти като тебе изобщо нямат думата

    ОтговорИзтриване
    Отговори

    1. В казармата човек научава само едно - да изпълнява безпрекословно заповеди. Правят го послушна марионетка и убиват личността. При теб явно са успели напълно, щом като робот повтаряш изтъркани и неверни клишета.

      Аз имам думата точно толкова колкото и ти. Комунизмът свърши, другарю. Вече няма "Партията нареди". Днес има и лични мнения. А при теб като отсъства самостоятелното мислене, мога само да те съжалявам.

      Изтриване
  5. Само слаба душица би твърдяла,че казармата не е необходима.Да- може да не е във вида и преди да бъде махната,но дисциплината,мъжеството и не на последно място уважението са само малка част от плюсовете и. Направи един оглед на "мъжете" в днешно време и ще ти стане ясно веднага. Но не тя е зло. Зло е да уважаваш по възрастния от теб. Зло е да бъдеш дисциплиниран. Зло е да бъдеш мъж... Дори само заради последното трябва да има.И ще има един ден,както във всяка нормална страна.

    ОтговорИзтриване
    Отговори

    1. Еха, направо ме шашна с тази серия клишета! Чудя се откъде да те заблъскам. Айде от първото изречение.

      Какво общо има казармата с това дали човекът е силен или слаб? Все едно да твърдиш, че ако не си бил поне 10 години миньор, значи не си истински мъж. Същото е. А аз все пак съм бил в казарма и описвам онова, което съм видял със собствените си очи.

      Какво да им гледам на днешните младежи? Педали имаше и преди 1989г, следователно казармата не е вкарала никого в правилния път откъм сексуална ориентация. Сега разбра ли колко е глупаво да се търси връзка между хомосексуализъм и армия?

      Аз не уважавам хората според възрастта, а според личностните им качества. Aко не проумяваш защо така е по-правилно, ще ти напомня: дори най-големият кретен в даден момент остарява. Ще го уважаваш ли само заради възрастта му, въпреки че е останал кретен? Днешните млади джендъри, на които се присмиваш, също ще остареят. Тях ще уважаваш ли само заради възрастта им? Сега би трябвало да си разбрал защо трябват личностни качества.

      О, не, пак ли? Армията не те прави мъж. В нашето поделение на един гараж пишеше "Тук тъпите копелета стават още по-тъпи". Със собствените си очи се убедих, че това е самата истина.

      Изтриване
  6. Свилен Спасов, София26 декември 2018 г. в 8:07

    Две седмици преди уволнението некъв пагон ми дава на бегом. Абе ей като ти зашия един шамар, само на бегом ще ми станеш. След уволнението пътувахме заедно в влака, не смееше да ме заговори. Тоя ще защитава родината:) СМЕХ ГОЛЕМ

    ОтговорИзтриване