петък, 2 ноември 2012 г.

Мъжете в Биг Брадър






Когато говорим за мъжете в настоящия Биг Брадър, много добре трябва да помислим дали около думата да има кавички или ще минем без тях. Ако сложим, това малко или много е успокояващо. Казваме си “Всъщност българите не са такива, а просто са събрали някакви пияни идиотчета със селяндурски манталитет, излъгани от медиите, че са ВИП”. Значи има и други, т.е. свестни.

Ако обаче е без кавички, положението направо плаче за етикета “Древногръцка трагедия”. Приемем ли въпросната сбирщина като представителна извадка за качествата на българския мъж, то не се чудете на жените, търсещи чужденец – бягството им е съвсем нормално. Никоя уважаваща себе си дама не би изтърпяла ролята “Слугиня на Мръсния Чорап 1-ви” или “Метреса на Сложи Ракията Ма 2-ри”.

Вече изказах негативното си мнение за Мариана Попова, но в случая със замерянето е напълно права. Само изтривалка би останала безучастнa при подобно отношение. Обвиниха я, че тя била виновна. С кое? Че е жена? Или че не е прасе, което се налива с ракия, докато падне под масата?

Сериозно, Иван Ласкин ли показва какво представлява българският мъж? Колкото беше симпатичен като Васко от село Рупча, толкова по-противен е сега. Един самозабравил се пияница, обграден от същите животни – не само в Биг Брадър, но и навън. Hяма да забравя, когато с неговият другар по чашка Чочо Попйорданов си позволиха да се мерят не с кой да е, а със самия Арнолд Шварценегър. Tой получавал милиони, значи и те ги заслужавали. Изобщо не им пукаше, че продукциите на Арни също носят милиони, докато техните халтурки събират само най-близките им роднини.

Нямам представа как се погаждат с Александра Сърчаджиева. Обяснявам си го с това, че знам кой я е възпитавал. Ама айде, за мъртвите или добро, или нищо.

Да вземем Юлиян. Достатъчно е да го слушам как сее злоба и негативизъм. В началото каза, че бил недооценен. Ах, леле, как ги “обичам” самовлюбените злобари, вярващи в своята божественост! То не е достатъчно сам да се мислиш за богоподобен. Трябва да демонстрираш и качества. Какво видяхме на практика? Един пияница.

Фънки ли е еталон? Преди влизането му в Къщата имах добро мнение, но сега е различно. Няма друг такъв нагаждач, подмазвач, пумпал, който се извърта според компанията за момента. Пуска шегички, чиято цел е да прикрият неспособността му да се противопостави на простотията и поне веднъж да заеме мъжка позиция. Hаправо се срина в очите ми, когато видях как мазно се слага на Иван Ласкин. Защо не защити Мариана Попова пред другите, а се съгласи с нея “на ушенце” – тогава пияните “мъжкари” бяха далече и нямаше начин да го чуят.

За Ники от “Сървайвър” едно е сигурно – оцелява навсякъде. Бързо забеляза по-голямата група и лъвски се подготви да подкрепя всяка простотия. По време на прословутото замеряне на Мариана той бе най-шумен, но нагло отрече да е участвал и то с богобоязливите думи “Твоята сръдня ме кара да съжалявам, че не съм метнал нещо по теб”. После седна при нея и направи “логичното” заключение “Oбвиняваш ни за нещо, за което ти си виновна”. Схващате ли – как не я е досрамяло да се покаже на двора!!! Първия път допуснах, че не съм разбрал добре, но на повторението чух същото. Нямам представа колко тъп трябва да е човек, за да направи подобно абсурдно изказване.

Останалите не е нужно да посочвам – в случая стават само за фон. Това е хубаво от гледна точка на тактиката, макар да не се връзва с образа “Душа на компанията” и преследвания висок рейтинг на Биг Брадър.

Багата например не участва в абсолютно нищо – личи му, че избягва конфликтите. Hе мога и да го обвинявам за студеното отношение към Златка. Hа пръв поглед не би трябвало да е така, щом са имали връзка, но само той си знае какво е преживял с нея. Пък и всички видяхме, че тя малко преиграва с припаданията си – мен лично ме дразни циркаджийството.

Любопитно, че точно най-нахалните постоянно квичат какво представлявал истинския мъж . Сещате се – копие на тях. Как иначе?! Ако вземем особености им, излиза че българинът е прост селяндур, който почти непрекъснато е пиян или в подготовка за “веселото състояние”. Не уважава жените, не е чувал за джентълменство и ако му падне, би пребил най-близко намиращата се дама, щото според него това бил купонът и който не го споделя, е мухльо.

Обръщам специално внимание на джентълменството, понеже Юлиян обвини Къци, че е хич го няма по тази част. Демек пеещият на пет континента Макак е едва ли не експерт в областта. Как ли го връзва с виртуозната и несъмнено джентълменска постъпка да замеря Мариана Попова с разни неща и да дюдюка? Сигурно е някакъв висш пилотаж, ама ние не разбираме. Така е с “истинските мъжаги” – дори пръднята им е велика, благовонна и засенчва “Шанел 5”.

В тази връзка се сещам за човек, който гледайки себе си в тоалетната, стигнал до заключението, че колкото си по-умен, толкова повече вонят фекалиите ти. Естествено, умният е точно той. Има само един проблем: от години го водят на отчет в психиатрията. Понякога се чудя дали и Юлиян не е за там, но айде да не дърпаме Дявола за опашката, че няма да стигнат местата – в България е пълно с такива селяко-цървули.

Въобще стискайте палци Биг Брадър да не е представителна извадка за българския мъж! В противен случай дамите да палят свещичка!



             Entertainment - Facebook









3 коментара:

  1. Мъжете от т.нар. ВИП показаха войнстващата простотия и комплексарщина на мъжете в Бг!Абсурдно е как от един аутсайдер като Къци изкараха състезател и конкурент на всичките тях като го нарочиха за жертва.Зрителите са омерзени от лидерските напъни на уж интелигентния Юлиян,който реши да се обгради с персони като Златка и Багата,че и Николай,които са на светлинни години от нивото му,за да ги манипулира да вършат простотии ала 5-6 клас!Човек с неговите възможности следваше да спечели по честен начин и имаше хиляда възможности да успее така.Най-интересното е,че същия би имал поне 100 пъти повече допирни точки с нарочения за жертва и за разговор и за размисъл,отколкото с останалите от групичката,която събра.Явно е видял в него конкуренция,която зрителите не виждаха и щяха да изкарат още на първата номинация Къци,ако не бяха тъпите им "шеги",защото въпросния е изпаднал зад борда и е доста скучен.Самият факт,че постоянно се тупат в гърдите колко са мъже показва само едно:нещо не са сигурни,че другите им вярват и го забелязват?!

    ОтговорИзтриване
  2. Ами аз подкрепям всичко в написаното по-горе,още веднъж се видя злобата на хората и постоянното обвинение как искал бил Къци да спечели,само че изпускат факта че искаш-неискаш е важно дали хората от вън гласуват за теб,а те горките нападат още Къци като че той е карал да го подрепят.Злобата им е граничеща с тероризъм и ако толкова им е неприятен и отвратителен защо постоянно говорят за него,като че целият им" интелектуален" ден е изпълнен с това какво прави и как се държи Къци!!!Добре е че простащината се видя и всички я порицават,а това са именно Юлиян-смелият мъжкар, които не се осмелява да сложик костюмче за карнавал,атриста пияница или пияницата -artist Иван ,палячото с ехидно поведение Фънки ,разбира се и говорещата за простотията на другите,но затънала до гуша в невежество и простащина Златка,която видите ли била....добър човек!!!Айде стига с тези"добри човеци"които псуват,държат се агресивно,истерично,неприлично и долно просташки,това ли са добродетелите на Златка,то с такива е по-добре първо да отиде да се лекува в психо заведение,че от толкова доброта ще ни пролошее както и на нея самата.Забравили сте да споменете и за Патрашкова,подла женица с лоши маниери на повярвала си дама от "някакво-висше" общество,жал ми е за нея как не се отпуска тази женица,все пози ,все чупки,все етикети,ех защо не се погледне първо себеси и да започне прослувутата си книга от нея самата.Тя спомена че държала много на истината в очите,ами не беше зле да и се кажа колко антипатична възрастна жена е даваща пример на младото поколение с постоянното си пушене и незачитане правото на останалите .Да кажа нещо и за красивото и умно момиченце,което още не е излязло от сянката на мама и тати,не го виждам положително чак такава зависимост и безропотно послушание особено в младите хора,къде е тази необузданост и оригиналност,борбеност за неподчинение и различност,жажда за истина и еднитичност,това мило момиче е загубило или никога не е притежавало собствена осанка,добре са я дресирали.Не са ли на еднаква възраст със Златка,но разликата е невероятна,едната от тях няма никаква способност да се справи в живота,ако мама не е до нея,е момичето има и своите негативи въпреки красотата ценена толкова като някаква достойна добродетел.Като цяло малко са хората които се изправят срещу истината и казват мението си без задръжки от страх да не ги критикуват,пускат се по течението на масата.

    ОтговорИзтриване
  3. Ами аз подкрепям всичко в написаното по-горе,още веднъж се видя злобата на хората и постоянното обвинение как искал бил Къци да спечели,само че изпускат факта че искаш-неискаш е важно дали хората от вън гласуват за теб,а те горките нападат още Къци като че той е карал да го подрепят.Злобата им е граничеща с тероризъм и ако толкова им е неприятен и отвратителен защо постоянно говорят за него,като че целият им" интелектуален" ден е изпълнен с това какво прави и как се държи Къци!!!Добре е че простащината се видя и всички я порицават,а това са именно Юлиян-смелият мъжкар, които не се осмелява да сложик костюмче за карнавал,атриста пияница или пияницата -artist Иван ,палячото с ехидно поведение Фънки ,разбира се и говорещата за простотията на другите,но затънала до гуша в невежество и простащина Златка,която видите ли била....добър човек!!!Айде стига с тези"добри човеци"които псуват,държат се агресивно,истерично,неприлично и долно просташки,това ли са добродетелите на Златка,то с такива е по-добре първо да отиде да се лекува в психо заведение,че от толкова доброта ще ни пролошее както и на нея самата.Забравили сте да споменете и за Патрашкова,подла женица с лоши маниери на повярвала си дама от "някакво-висше" общество,жал ми е за нея как не се отпуска тази женица,все пози ,все чупки,все етикети,ех защо не се погледне първо себеси и да започне прослувутата си книга от нея самата.Тя спомена че държала много на истината в очите,ами не беше зле да и се кажа колко антипатична възрастна жена е даваща пример на младото поколение с постоянното си пушене и незачитане правото на останалите .Да кажа нещо и за красивото и умно момиченце,което още не е излязло от сянката на мама и тати,не го виждам положително чак такава зависимост и безропотно послушание особено в младите хора,къде е тази необузданост и оригиналност,борбеност за неподчинение и различност,жажда за истина и еднитичност,това мило момиче е загубило или никога не е притежавало собствена осанка,добре са я дресирали.Не са ли на еднаква възраст със Златка,но разликата е невероятна,едната от тях няма никаква способност да се справи в живота,ако мама не е до нея,е момичето има и своите негативи въпреки красотата ценена толкова като някаква достойна добродетел.Като цяло малко са хората които се изправят срещу истината и казват мението си без задръжки от страх да не ги критикуват,пускат се по течението на масата.

    ОтговорИзтриване